روغنها از گياهان متعددي گرفته ميشوند که علاوه بر پخت مواد غذايي، ميتوانند ويتامينهاي زيادي به غذا اضافه کنند. کشورهاي مختلف از روغن گياهاني که زياد کشت ميشوند، استفاده ميکنند، در ايران نيز به دليل کشت زياد آفتابگردان و کلزا، روغن اين گياهان را به يکي از پرمصرفترين روغنها تبديل کرده است. اين روغنها جزء روغنهاي نباتياند و در دماي اتاق، به حالت مايع هستند. روغن کلزا بانام روغن کانولا شناخته ميشود و جزء روغنهايي است که ميزان اسيد لينولئيک کمي دارند و ميزان اسيد در روغن آفتابگردان، به کمتر از 60% ميرسد. روغنزيتون به دليل اينکه نميتواند دماي زيادي را تحمل کند، بيشتر با سالاد مورداستفاده قرار ميگيرد و مصرف آن به اينگونه ميتواند بسيار مفيد باشد و ميتواند به افرادي که دچار فشارخون هستند کمک کند اما روغن کنجد مانند روغن آفتابگردان و کانولا، ميتواند براي پخت غذا مورداستفاده قرار گيرد و فوايد روغن کنجد نيز نسبت به آنها بيشتر است. روغن 1350 گرمي مخصوص سرخکردني شفاف اويلا، فاقد پالم است و استفاده از آن براي پخت و پز ميتواند مضر باشد.